Počeo izvoz "fijata 500L" iz Srbije

Bez autora
Aug 13 2012

Kompanija "Fijat automobili Srbija" (FAS) započela je danas izvoz putničkog automobila marke "fijat 500L" koji se proizvodi u fabrici u Kragujevcu, a prvi kontingent u kojem se nalazi 206 vozila namenjen je italijanskom tržištu. Iz Kragujevca je danas oko 11 časova prema Baru pošao prvi voz sa 16 vagona u kojima se nalaze novi automobili iz kragujevačke fabrike. Direktor proizvodnje u kompaniji "Fijat automobili Srbija" Nuncio di Bartolo najavio je da će u petak, 17. avgusta, na put za Italiju preko barske luke krenuti još jedan voz sa isto toliko vozila. Di Bartolo je rekao da će iz kragujevačke fabrike do kraja avgusta do Bara ići po dva voza nedeljno, nakon čega će njihov broj biti povećan na tri kako bi se omogućilo snabdevanje i drugih zemalja Evropske unije...

Počeo izvoz "fijata 500L" iz SrbijeKompanija "Fijat automobili Srbija" (FAS) započela je danas izvoz putničkog automobila marke "fijat 500L" koji se proizvodi u fabrici u Kragujevcu, a prvi kontingent u kojem se nalazi 206 vozila namenjen je italijanskom tržištu.

Iz Kragujevca je danas oko 11 časova prema Baru pošao prvi voz sa 16 vagona u kojima se nalaze novi automobili iz kragujevačke fabrike.

Direktor proizvodnje u kompaniji "Fijat automobili Srbija" Nuncio di Bartolo najavio je da će u petak, 17. avgusta, na put za Italiju preko barske luke krenuti još jedan voz sa isto toliko vozila.

Di Bartolo je rekao da će iz kragujevačke fabrike do kraja avgusta do Bara ići po dva voza nedeljno, nakon čega će njihov broj biti povećan na tri kako bi se omogućilo snabdevanje i drugih zemalja Evropske unije.

Direktor Direkcije za infrastrukturu "Železnica Srbije" Milan Maksimović rekao je da bi voz sa novim fijatovim modelom trebalo da stigne u Luku "Bar" sat nakon ponoći.

Maksimović je naveo da "Železnice Srbije" planiraju da, kada se postigne pun kapacitet proizvodnje, nedeljno ka luci "Bar" ide maksimalno 12 vozova.

Serijska proizvodnja novog modela "fijat 500L" počela je 4. jula u Kragujevcu, a plan je da se od novembra proizvodi 550 automobila dnevno.

Do kraja ove godine u Kragujevcu bi, prema najavama iz FAS, trebalo da bude proizvedeno 30.000 vozila. U planu je da se u 2013. godini, u zavisnosti od situacije na tržištu, godišnje proizvodi od 120.000 do 180.000 automobila.

Novi Fijatov automobil 500L (L - Large) zvanično je predstavljen početkom marta na Salonu automobila u Ženevi, a proizvodi se samo u fabrici u Kragujevcu.

Najjeftinija verzija ovog modela u Srbiji će koštati 13.490 evra sa porezom na dodatu vrednost (PDV), a najskuplja 18.690 evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik